Itt van mindjárt a város közepén, a Hercegprímás utcában nemrégiben nyílt
Jack’s Burger, amelybe mind a Király utca környéki bulinegyedbe menetelők, mind
az Erzsébet téren lazulók folyton-folyvást belebotlanak. Úgy néz ki a cégére,
meg az egész kialakítása, mintha egy patinás étteremlánc legújabb egysége
lenne. Pedig egyelőre csak ez az egy van belőle, és a logóban szereplő 2013-as
szám elárulja, hogy vadonatúj. Az árak kipengethetők: a hagyományos mellett
vannak halas, csirkés, grillkolbászos menük sült krumplival, valamint saláta,
pizzaszelet és hotdog is. A hamburgerek közül a Jack’s Burgert, a ház
specialitását szeretem a legjobban, amelyet saját szószkülönlegességgel dobnak
fel. A kajákat a látványkonyhában a szemünk láttára sütik ki. A burger gyorsan
elkészül, gusztusos papírtálcán kapjuk meg. Azon kevés helyek egyike, ahol a
késztermék pont úgy néz ki, mint amit az arcunkba tolhatunk. A buci édes fajta,
finom, kívül-belül rendben van. A zöldségek, a paradicsom, a fodros saláta
friss. A jól átsütött bacon kiváló ízt ad a hambinak, a hús szaftos.
Nagy zabálás a Ferencvárosban
A Mester utcában, a körúttól nem messze található Black Cab Burger a
londoni taxikról kapta a nevét. Az ezekre jellemző szín- és formavilág
mindenhol visszaköszön, a faltól kezdve a sült krumpli papírdobozáig. A belső
térben a fekete és fehér dominál, a pultnál kiegészítve egy kis pirossal. Nem
túl nagy helyen fogadja a vendégeket, de az utcán is van pár asztal. Stílusos,
megfizethető árú burgerező: minden frissen készül a szemünk előtt, a
kiválasztott feltétekkel, saját igényeink szerint. Kiéhezettségünktől függően
többféle méretből választhatunk az alapverziótól egészen a 60 deka marhahúst
virító giga double burgerig. A marhahúspogácsa kellemesen füstös ízű, a zsömle
pont olyan, mint az egyik multi szezámmagosa. Többféle szószt is kérhetünk,
továbbá friss salátát, paradicsomot és uborkát. A burgonya nem mirelit, hanem
házi készítésű, ízletesen fűszerezett, kívül ropogós, belül puha,
mogyoróolajban sütik.
Az angyalföldi Burgerland
A XIII. kerület egyik kedvelt lakóövezetében, a Duna-part közelében, a Viza
utcában várja a kiéhezett vendégeket Majka burgerezője. Fő profiljuk a
hamburger és annak megannyi fajtája. A hatalmas húspogácsa marhahátszínből
készül háromféle méretben. Van a normál, az óriás és az „ehetetlen”. Az első
kettőnél a krumpli és a buci mérete változik, a harmadiknál pedig minden
megduplázódik. Mi tagadás, a zsömle baromi nagy, a zöldségek közrefogják a
húst, a csípős szósz finom pikáns ízű, ilyet itthon nem ettem még sehol. A
hambik ízletesek, a személyzet nagyon kedves, hatalmasakat lehet falni kellemes
környezetben a burgerföldön.