A tanuláshoz, bulizáshoz rengeteg energiára van szükséged, s az egyik legkiválóbb és legízletesebb tápanyagforrás az Amerikából ide is elszármazott jó öreg marhahúspogácsás szendvics.

Itt van mindjárt a város közepén, a Hercegprímás utcában nemrégiben nyílt Jack’s Burger, amelybe mind a Király utca környéki bulinegyedbe menetelők, mind az Erzsébet téren lazulók folyton-folyvást belebotlanak. Úgy néz ki a cégére, meg az egész kialakítása, mintha egy patinás étteremlánc legújabb egysége lenne. Pedig egyelőre csak ez az egy van belőle, és a logóban szereplő 2013-as szám elárulja, hogy vadonatúj. Az árak kipengethetők: a hagyományos mellett vannak halas, csirkés, grillkolbászos menük sült krumplival, valamint saláta, pizzaszelet és hotdog is. A hamburgerek közül a Jack’s Burgert, a ház specialitását szeretem a legjobban, amelyet saját szószkülönlegességgel dobnak fel. A kajákat a látványkonyhában a szemünk láttára sütik ki. A burger gyorsan elkészül, gusztusos papírtálcán kapjuk meg. Azon kevés helyek egyike, ahol a késztermék pont úgy néz ki, mint amit az arcunkba tolhatunk. A buci édes fajta, finom, kívül-belül rendben van. A zöldségek, a paradicsom, a fodros saláta friss. A jól átsütött bacon kiváló ízt ad a hambinak, a hús szaftos.

 

-
 

 

Nagy zabálás a Ferencvárosban

A Mester utcában, a körúttól nem messze található Black Cab Burger a londoni taxikról kapta a nevét. Az ezekre jellemző szín- és formavilág mindenhol visszaköszön, a faltól kezdve a sült krumpli papírdobozáig. A belső térben a fekete és fehér dominál, a pultnál kiegészítve egy kis pirossal. Nem túl nagy helyen fogadja a vendégeket, de az utcán is van pár asztal. Stílusos, megfizethető árú burgerező: minden frissen készül a szemünk előtt, a kiválasztott feltétekkel, saját igényeink szerint. Kiéhezettségünktől függően többféle méretből választhatunk az alapverziótól egészen a 60 deka marhahúst virító giga double burgerig. A marhahúspogácsa kellemesen füstös ízű, a zsömle pont olyan, mint az egyik multi szezámmagosa. Többféle szószt is kérhetünk, továbbá friss salátát, paradicsomot és uborkát. A burgonya nem mirelit, hanem házi készítésű, ízletesen fűszerezett, kívül ropogós, belül puha, mogyoróolajban sütik.

 

Az angyalföldi Burgerland

A XIII. kerület egyik kedvelt lakóövezetében, a Duna-part közelében, a Viza utcában várja a kiéhezett vendégeket Majka burgerezője. Fő profiljuk a hamburger és annak megannyi fajtája. A hatalmas húspogácsa marhahátszínből készül háromféle méretben. Van a normál, az óriás és az „ehetetlen”. Az első kettőnél a krumpli és a buci mérete változik, a harmadiknál pedig minden megduplázódik. Mi tagadás, a zsömle baromi nagy, a zöldségek közrefogják a húst, a csípős szósz finom pikáns ízű, ilyet itthon nem ettem még sehol. A hambik ízletesek, a személyzet nagyon kedves, hatalmasakat lehet falni kellemes környezetben a burgerföldön.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...