Eggyel emelte a tétet a CTRL UR Future csapata és összesen öt menedzserrel vágott neki a tatai kalandnak. Nem kímélték őket a gimisek, de nem is ezért vállalták a túrát.

-
Harmadik állomáshelyére érkezett a CTRL UR Future rendezvénysorozat. Az idei iskolaszezonban elsőként a tatai Eötvös József Gimnázium tanulói részesülhettek az ict-topmenedzserek topsztorijaiból és toptanácsaiból. A korábbi CTRL UR Future-ökhöz képest a tatai eseményen eggyel több informatikai felső vezetőt vonultatott fel a HUMANsoft. A házigazdaként moderáló Upfront Média-ügyvezető, Ábrahám Viktor és a roadshow állandó résztvevőjének számító HUMANsoft-ügyvezető igazgató Somlyai Gábor mellett ezúttal egy „nagy visszatérőt”: Gacsal Józsefet, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatóját üdvözölhette a gimi népes közönsége. A két „friss” menedzser közül az egyik Teasdale Harold, a Symantec magyarországi country menedzsere, a másik „Az év legsikeresebb ict-menedzsere 2013” díjat nemrég elnyerő – vagyis az ITB Top 25 ict-menedzser szavazásának nyertese, az IBM-vezér Veres Zsolt volt.

 

Más volt, mint a többi

Ahogyan az előadók fejlődnek és egyre lazábbá válnak a fiatalok előtt, úgy a közönség habitusa – iskolánként – változik. A korábbiakhoz képest talán Tatán övezte a legnagyobb érdeklődés a roadshow-t. Mintha csak ott lettek volna a korábbi helyszíneken – vagy mintha megnézték volna az azokról készült videós összefoglalókat – kihagyták az általános, a korábbi eseményeken már jócskán kivesézett kérdéseket, és egészen új dimenzióba emelték az eseményt. Az egyik szorgalmas diák „feladta a labdát” az előadóknak azzal a kérdéssel, hogy mi lehet az informatika jövője, melyek lehetnek azok az innovatív technológiák, amelyek körülvesznek majd bennünket és meghatározzák mindennapjainkat. Csak ennek az egy kérdésnek a kifejtése eltarthatott volna egész nap, ha a menedzsereken múlott volna, de Ábrahám Viktor feszes -tempót diktálva moderálta az -eseményt. A kérdések tovább záporoztak a négy informatikai (plusz egy média-) vezető felé, az ajándékok pedig a diákok felé, akiket jól láthatóan motiváltak a részt vevő cégek által felajánlott csomagok.

 

Érett gondolkodású tataiak

Kissé meglepőek voltak a diákok kérdései abban, hogy jobban érdekelték őket az ict-menedzserek problémái, mint a sajátjuk. Olyan tartalmat kapott így a tatai CTRL UR Future (vélhetően nem szándékosan, legalábbis az előadók részéről nem), mintha egy olyan sajtótájékoztatón lennénk, ahol jól felkészült újságírók sora faggatná az előadókat különböző szakmai kérdésekkel. Ki gondolta volna, hogy a negyedéves eredmények alakulásáról, a humánerőforrás-menedzsment aktuális problémáiról, vagy éppen a piaci konkurenciaharcról fognak ennyit és ilyen fókuszáltan kérdezni a tanulók? Mindenesetre láthatóan a menedzserek is élvezték a vártnál magasabb röptű társalgást. Ők maguk érezték szükségét annak, hogy a diákok szempontjából relevánsabb kérdéseket is kibontsanak – ha már ők nem nagyon kérdeznek rá –, így a nyelvtudás és egyéb, a karrierépítéshez szükséges kompetenciák megszerzésének témái is előkerültek.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...