Start-upot a multiba!

2013. 11. 13.
Teljesen megváltoztak az ügyféligények, emiatt az eddig szokásos vállalati, szervezeti struktúrák recsegni-ropogni kezdtek. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a hagyományos projekt-menedzsment-szempontok -alkalmatlanok az új üzleti irányok lekövetésére.

Magyar egyetemi appok alig vannak!

2013. 11. 11.
Nyugaton virágzik az ipar, itthon kevés egyetemi applikáció készül – nincs benne pénz. Kínkeservesen összeszedtünk néhány mobil segédszoftvert az egyetemi élethez.

Divat­tanácsadó a zsebben

2013. 11. 14.
Legyen a jelmondatunk: látni és látszani! Másolni a trendeket, asszimilálódni egy közösségben az arcunk elvesztésével egyenlő. Lássuk meg azokat a divatba, egyéni viseletünkbe illeszthető ötleteket, amelyekkel kilátszunk, észrevesznek és elismerően csettintenek ismerőseink és ismeretlenek is.

Nyelv, mentalitás, nyitottság

2013. 06. 13.
A megosztott szolgáltatóközpontok (shared service centerek, ssc-k) a világ legvonzóbb munkahelyei közé tartoznak az informatikaszakos és szoftvermérnök hallgatók körében. De lehet, hogy némely bölcsész szemében is. Aki viszont végzősként ilyen helyre kívánkozik, biztosra veheti, hogy nem lexikális t...