Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

-
 

 

Nem sok olyan pillanat akad a magyarországi informatikai vállalatok vezéreinek életében, amikor igazán lazák, közvetlenek lehetnek. Márpedig a Humansoft kezdeményezésének köszönhetően hamarosan megvalósulhat egy olyan országos roadshow, amelyen a szervező mellé állhatnak a legsikeresebb hardvergyártók nagyfőnökei, és vidéki középiskolásokkal oszthatják meg saját sztorijaikat. Utána alávethetik magukat a tanulók kérdéseinek, de alaposan fel kell készülniük, és nem csak a szakmából – mert a diákok garantáltan nem fognak kertelni. (Mindez kiadónk, az ITB és az Upfront szoros együttműködésével valósulhat meg. – a szerk.)

 

Siker önerőből

Kitartó küzdelem révén sikerülhet önerőből a csúcsra jutni – ezt bizonyították be maguknak a Humansoft vezetői, és ezt is szeretnék eljuttatni az it-tudományt mostanában tanuló gyerekekhez. Biztosan tudnak tanácsokat adni az életvezetéssel kapcsolatban, vagy olyan gondolatokat oszthatnak meg, amelyeknek hasznát veheti a magyar ict-társadalom következő generációja. „A gyerekeknek ténylegesen adhat egy lökést, hogy hallanak a mai sikeres vezetők pályakezdéséről. Az a cél, hogy segíteni tudjunk azoknak az iskoláknak, ahol minden támogatás számít” – mesélt a tervekről az itbridge-nek Somlyai Gábor, a Humansoft ügyvezető igazgatója. A cég ötlete, hogy a programban részt vevő partnerek egyenként 250 ezer forintos támogatást kínálnak fel a meglátogatott suliknak. A projekt hosszú távú jövője lehet, hogy az először négy helyszínes roadshow-t az első sorozatot követően minden évben megrendezik, és egyre több vállalat csatlakozik hozzá.

 

Akik nem félnek

A Humansoftot képviselő Somlyai Gábort egészen biztosan követi az első turnéra Gacsal József, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója, Gonda Gábor, a HP Magyarország ügyvezető igazgatója, Poros Gábor, a Fujitsu ügyvezetője, illetve nagy valószínűséggel Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója is benne lesz a buliban.

Ugródeszka?

Sosem lehet tudni, hogy mikor adódik egy váratlan lehetőség egy mesés karrierépítésre. A Humansoft leendő programjairól azért sem érdemes ellógni, mert a résztvevők nyitott szemmel járnak a diákok között, és bármikor kiszemelhetnek maguknak egy-egy talentumot. A tehetséggondozás ugyanis nem titkoltan a „Keep Educating Yourself” jelmondatú projekt egyik fő célkitűzése. Az informatikai megoldásszállító Humansoft ösztöndíjprogram beindításán is gondolkodik, bevonva a fiatalokat az innovatív feladatokba. Nem kizárt, hogy később létrejön egy spin-off projekteknek fenntartott inkubátorház is, és nagy a valószínűsége, hogy innovációs versenyt is hirdetnek a középiskolák számára. Szintén valóra vált álom lenne, ha az egyetemek is beszállnának a buliba, kiterjesztve azt akár a határokon túlra is.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...