„Az első pár év elég intenzív időszak volt, 12-14 órákat dolgoztunk, még hétvégén is, másképp nem tudtuk volna a tevékenységet ilyen eredménnyel beindítani”

-
Essősy Zsombor

Alapvetően türelmetlen típus, ami abból is jól látszik, hogy nem bírt sokáig tétlenül ücsörögni a Közgáz padjaiban, hanem már az egyetem alatt belekóstolt a projektmenedzsment világába. Ugyanakkor képes „kivárni” a dolgokat: a néhány éves lobbizást követően Essősy Zsombor fáradságos munkával, szinte a semmiből és rengeteg áldozat árán építette fel mára virágzó tanácsadó vállalkozását, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.-t. A MAPI uniós pénzekre épülő beruházások fejlesztésével foglalkozik és több éve piacvezető az országban.

 

Birodalom a semmiből

Mikor lobbistaként és tanácsadói tapasztalatokkal felvértezve belekóstolt a magyar pályázati rendszerbe, még fogalma sem volt róla, mit is vállalt pontosan. Mindaddig az állam ölelő karjaitól is igyekezett távol tartania magát, de egész egyszerűen rákényszerült, hogy pályázatok révén szorosabb ismeretséget kössön az államigazgatással. Igaz, a konkurensek megpróbálták lebeszélni erről. „Azt mondták, telített ez a piac, túl későn kezdem el. Mára mégis piacvezetők vagyunk” – mondta Zsombor, aki testvérével és egy titkárnő segítségével egy 20 négyzetméteres helyiségben a nulláról kezdte felépíteni a mára több mint 500 négyzetméteren, 50 munkatársat foglalkoztató MAPI-t. A cég jelenleg közel 800 sikeresen lezárt projekttel, s több mint 100 milliárd forint elnyert támogatással az ország legeredményesebb beruházásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozása. Munkáját komoly elismerésekkel jutalmazták: 2006-ban a Menedzserek Országos Szövetsége az „Év fiatal menedzserének” választotta, majd tavaly év végén a VOSZ „Év Vállalkozója 2010” díjat is elnyerte.

 

Pálfordulás

Persze mindennek megvolt az ára; Zsombor olyan intenzitással és elánnal építette a céget, hogy közben saját szervezetét is kizsigerelte. „Az első pár év elég intenzív időszak volt, 12-14 órákat dolgoztunk, még hétvégén is, másképp nem tudtuk volna a tevékenységet ilyen eredménnyel beindítani” – mondta. Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, megszólalt a vészcsengő, s kénytelen volt behúzni a kéziféket. „A szervezetem felmondta a szolgálatot. Fiatalon tapasztaltam meg, milyen a szorító fájdalom a mellkasban, a kórtermi kiszolgáltatottság, a nehezen leplezett rémület a látogatók arcán… Úgy tűnt, vége a játéknak, de végül megúsztam egy "sárga lappal". Beláttam: drasztikusan változtatnom kell.”

Zsombor igen magas fordulatszámon pörgő életvitele az utóbbi években teljesen átalakult. Fontosak lettek számára az olyan dolgok, amelyeket korábban elhanyagolt. A magát túlhajszoló szakemberből egy sport- és egészségorientált „guru” lett, s komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy a céges munkakörnyezetben is előtérbe kerüljön az egészség. „Ebben az évben éjszakai futáson is voltunk, legutóbb pedig 30 kolléga vett részt egy kis spinningelésen. A sport kifejezetten jó a munkahelyi stressz levezetésére” – tette hozzá.

A MAPI vezérigazgatója számos meghatározó, hazai szervezetben tölt be pozíciót: a Menedzserek Országos Szövetségének választmányi tagja, a Joint Venture Szövetség Elnökségi tagja, a Junior Achievement Alapítvány kuratóriumi tagja, a Magyarok a Piacon Klub elnökhelyettese. Fennmaradó szabadidejét szívesen tölti olvasással, vonzza a színház világa, s vezetőként is fontosnak tartja az emberi lélek mozgatórugóinak megértését is.

 

Saját sikerrecept

Nem baj, ha türelmetlen vagy, de a sikerhez meg kell tanulni kivárni is.

Fontos a határozott fellépés. Látszódjon rajtad, hogy tenni akarsz.

Legyen benned elég erő és kitartás, ne fuss el a problémák elől.

Egy életen át tanulj, s a nyelvekre is szánj időt!

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...