A technológia forradalma katalizátor, szükség lesz rendszermérnökre, it-tanácsadóra, hálózati specialistára, -menedzserre vagy -fejlesztőmérnökre. Az it-szakma mindig jó döntés, ezer szálon lehet indulni.

Sok időt töltöttem fejlesztő- vagy rendszermérnökök között. Hálózatelemzést, rendszerintegrációt, játék- vagy éppen banki informatikai rendszerek fejlesztését végeztük. Közöttük ültem, inkább őket választottam, mint a menedzsereket. Egyszerűbb, tisztább világ. Tisztelem és szeretem őket. Mindig hülye voltam a programozáshoz és a matekhoz, viszont képben voltam, mik a fejlesztés korlátai, lehetőségei, s jól értettem az üzlet nyelvét. Közvetítettem a két világ között.

 

A kockás ing és a nyakkendő esete

A kockás inges programozók közössége befogadott, segítettük egymást. Kisegítettek, ha a gépemmel lefagytunk. Újraindították a rendszereimet. Sorozatokat vagy zenéket vettek fel nekem. Én pedig előadás-technikai ötletekkel bombáztam őket, vagy rávettem néhányat, hogy barátkozzon meg a nyakkendővel vagy az öltönnyel. Utálták… Ha együtt mentünk tárgyalni, tudásunk jól kiegészítette egymást.

Idősebb és fiatalabb korosztályú is van volt munkatársaim között. Egyöntetűen állítják: jól érzik magukat a kódok és a hálózatok világában. Csapatvezetőként hidegrázást kapnak a menedzseri teendőktől, a humán- és a változásmenedzsmenttől. Jól ismernek több programnyelvet, mesterien bánnak a switchekkel, routerekkel. Könnyen átlátnak több ezer kódsoros programokat. Ambiciózusan fejlesztik magukat, számtalan minősítést szereznek. De távol áll tőlük a menedzseri életforma, csendben a háttérben szeretnek maradni és alkotni. Jól van ez így. Ők fejlesztőként sikeresek.

-

Fejlesztőből menedzserré

Vannak olyan fejlesztők is, akik előbb-utóbb menedzseri skilleket is fel akarnak szedni. Balogh Attila szerint van egy korlát, amely után nem lehet feljebb lépni, ezért indulnak többen el menedzseri irányba is. A fejlesztői és a menedzseri terület nem válik el szigorúan egymástól. „Amikor valaki menedzseri teendőket is ellát, ugyanúgy fejleszthet még, de munkája nagy részét már nem ez tölti ki, vagy csak ideiglenesen száll be egyes projektekbe. Hasznos dolog, ha mind a két területen képben van. Így nem lehet megvezetni, és tisztában van a time-managementtel is.” Webes alkalmazásokat fejleszt az első munkahelyes Tóth András. Nem volt tapasztalata a munkakörnyezeti életritmusról. A menedzseri képességeket az egyetemi világban nem lehet felszívni „Nekem szerencsém volt, a főnökömmel sokat jártam megbeszélésekre, míg végül ragadt rám némi menedzseri attitűd.” Őt a fejlesztés és a menedzselés együtt teszi sikeressé. Nagy Péter többek között Android-platformra készít Market-alkalmazásokat, fejlesztőként már komoly sikereket tudhat maga mögött. Most még kielégítik a fejlesztői feladatok, mégis úgy látja, 5–10 éves távlatban már fontolóra kell vennie, hogy más irányokba, például menedzseri teendők felé forduljon. 

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...