Végre! Felforgatják a világot. Az internetgeneráció lételeme a háló és a mobilizált technológia. Nem akarnak régi vágású munkahelyen, korlátozott körülmények között dolgozni, ezért a cégeknek néha hegymenet, hogyan alakítsák át hálózatukat a közösségi média beépülésére.

Ha autó és net közül kellene választani, akkor az utóbbi lenne a nyertes. Az internet ma már az emberi élet olyan nélkülözhetetlen eleme, mint a levegő, a víz, az élelem és a lakóhely, derül ki a Cisco a felsőoktatásban tanuló hallgatókra, valamint a 30 éves és ennél fiatalabb szakemberekre kiterjedő, 14 országot felölelő nemzetközi kutatássorozat idei jelentéséből.

A jelentés is jól alátámasztja azt a jóslatot, miszerint a technológia fejlődésével az új, felnövekvő generáció mekkora horderejű változásokat képes előidézni mind a magánéleti, mind a munkahelyi szokásokban. A hallgatók 55 százaléka, a munkavállalók 62 százaléka már nem tudná az életét az internet nélkül elképzelni. Az internet fontosabb, mint a randevú, a barátokkal együtt töltött idő vagy a zenehallgatás.

Felkészültek egyáltalán a cégek az internetgeneráció fogadására? Mivel tudják őket motiválni? Milyen technológiával és színes munkakörnyezettel, mobilitásra való hajlandóssággal tudják elcsábítani és megtartani azokat a fiatal, tehetséges szakembereket, akik már kétévesen ügyesebben kezelték az okostelefont, mint szüleik?

-

Smartphone, a párom

A legfontosabb, napi szinten használt eszköz valóban az okostelefon. „A jelöltek már a munkaerő-toborzáskor felteszik a kérdést, hogy milyen informatikai eszközöket használ a cég, és mennyire megengedő a közösségi média használatában. Fontos nekik a network” – erősíti meg Komár Balázs, a Randstad munkaerő-közvetítő cég it-fejvadásza. „Egy-két cégről tudjuk, hogy nem engedik be a mobilt, de általánosságban elfogadják a munkáltatók, ha saját mobileszközről hívja meg valaki a social netet.”

Vannak olyan tapasztalatok is, hogy több cég még csak addig jutott el, hogy valamit változtatnia kell. Ilyenkor meglepődött arccal lehet tudomásul venni, hogy nem engedik a közösségi oldalak használatát vagy akár a Skype-ot.

 

Motiválni, de hogyan?

Szerencsére egészen újfajta megközelítéssel áll a munkához a Facebook-generáció. Munkahelyválasztásukat nagyban befolyásolja, hogy mennyire érzik jól magukat egy munkakörnyezetben. Nem ritka, hogy egy-két évente változtatnak, harmincéves korukra 7-10 munkahelyen is megfordultak már. Sikereket szeretnének elérni, elismerésben részesülni, amilyen gyorsan csak lehet.

Mivel a virtuális világban nem létezik az, akinek nincsen saját oldala, érvágásnak számít, ha legalább naponta egyszer nem kúszhatnak fel a socialra.

Információim szerint a nagyvállalatoknál általában a wifi-t és az internetet mindenki a saját felelősségére használhatja. De akinek saját smart eszköze van, az már magasról tesz a vállalati policyra. Talán vállalati oldalról belátható, hogy 3G-n még mindig jobb szörfölni, mint a cég hálózatán keresztül, nem?

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...