Jó dolguk van manapság a pályakezdő informatikusoknak, szoftverfejlesztőknek. Még meg sem száradt a tinta a diplomájukon, máris elkelnek.

A frissen végzett, nyelveket beszélő magyar villamos-, illetve szoftvermérnökök már lábon elkelnek, szinte alig jutnak ki a munkaerő-piacra. A multik már negyed-ötödéves korukban kinézik őket az állásbörzéken, s diplomaosztás után azonnal fel is veszik őket. A munkáltatók általában multinacionális infokommunikációs cégek, amelyeknek jó néhánya eleve együttműködési szerződést kötött több egyetemmel is – magyarázza Fazekas Zsolt, a Hill International vezetői tanácsadó cég ügyvezetője.

 

Fizetések itt és ott

Még így is munkaerőhiány tapasztalható az informatikai piacon, s bárki, aki kilép az egyetem, főiskola kapuján, azonnal el tud helyezkedni. Az állásportálok olyan pozíciókat hirdetnek folyamatosan, mint Java- és php-programozó, tesztelő, webfejlesztő stb. A tömegével elszaporodott shared service centerek és helpdeskek is egykettőre felszippantják a kínálatot – bár nem csak informatikust keresnek.

-

A multik értelemszerűen nemzetközi karriert kínálnak nagy projektekben, nemzetközi csapattal, a vezetővé válás kilátásai azonban csekélyek. Egy magyar cégnél vagy induló vállalkozásnál sokkal nagyobb a létbizonytalanság, de ha szerencsések a termékfejlesztésben, akkor középtávon mind presztízsben, mind anyagiakban előnyre tesznek szert. S ez fontos is, hiszen egy középszerű magyar fejlesztőcég nem biztos, hogy megad havi bruttó 250–350 ezer forintot egy kezdő villamosmérnöknek, egy Java-programozónak meg minimum 300-at, amit egy multi gond nélkül kiperkál – s a fizetések gyorsan nőnek. A felső határ, azaz a multik fájdalomküszöbe egy nyugat-európai kezdő programozó fizetése. Ahogy azonban Európa-szerte egyre mobilisabbak a munkavállalók, a különbségek is lassan eltűnnek. Nézzünk egy-két példát!

 

Üzlet és it: kézen fogva

A Microsoft Magyarország a pályakezdők keresésében a minőségre helyezi a hangsúlyt. Évente csak két, legfeljebb három kiemelkedően tehetséges pályakezdővel bővül olyan pozíciókban, mint ügyfél-kapcsolattartó, terméktámogató mérnök, junior tanácsadó, junior értékesítő vagy marketingmunkatárs – tájékoztat Fekete Judit hr-vezető. A cég az informatikai és/vagy az üzleti diplomások köréből válogat, de minden munkakörben fontos az informatikai affinitás és az erős angolnyelvtudás.

A felvettek azonnal belépést nyernek a Microsoft végzős tehetségek fejlesztését támogató MACH programjába (Microsoft Academy of College Hires). A belépésre jellemzően lehetőség van több területen is, legyen az értékesítés, informatika (például tanácsadói pozíció) vagy marketing.

A karrierút a belépéskor még nem konkrét, hiszen a pozíciótól, a teljesítménytől és a későbbi érdeklődéstől is függ, hogy milyen utat szeretne és tud bejárni a pályakezdő. Ezek a fiatalok a cégnél töltött első két évben folyamatos támogatást kapnak, nemzetközi tréningeken és rendezvényeken vesznek részt. Fejlődésüket, későbbi karrierjüket intenzíven figyelemmel kísérik. A Microsoftnál külön figyelmet kapnak a női pályakezdők.

A kompenzációs csomag is „vonzó”, még a nemzetközi cégek között is. Konkrét, fizetésekre vonatkozó információt azonban nem közölt a cég.

 

Képlékenyen

Speciális a friss diplomások elhelyezkedési lehetősége a Budapest Banknál. A BB a vezetői pálya iránt érdeklődő kezdő informatikusok számára az IMLP-programot (informatikai vezető képzés) kínálja. A pályakezdők a bank anyavállalatánál, a General Electricnél (GE) is működő kétéves program elvégzése után juthatnak lehetőségekkel teli pozícióhoz a pénzintézetnél. A program célja az it közép- és felsővezetői utódbázis kialakítása – mondja Medvey Leila szervezetfejlesztési vezető. A résztvevők a program során projektvezetési feladatokat látnak el hazai, illetve külföldi GE-üzletágakban, miközben képzések, távoktatások, tréningek és külföldi rotációk segítik elő az interkulturális munkavégzést.

Hogy a pályakezdő milyen vezetői területre és pozícióba kerül a későbbiek során, több dologtól függ. Például a program alatt nyújtott teljesítményétől, az érdeklődési területétől és persze a bank igényeitől. A karrierpálya egyedi, nincsenek bevett karrierutak vagy garantált előremenetel.

A bank vezetői felmérik az erősségeket, a munkavégzés során nyújtott teljesítményt, s ennek alapján állítják fel a lehetséges pályát. Az előremenetel az egyéni teljesítménytől és a lehetőségektől függ. A kompenzáció konkrét mértékét Medvey Leila nem árulta el, csak annyit mondott, egyenesen arányos a szaktudással és a teljesítménnyel.

 

A meghaladás fokai

A Démász hr-osztályától kapott információk szerint az áramszolgáltató cég a fő folyamatokat támogató informatikai rendszerekhez keres pályakezdő it-fejlesztőket, rendszeresen ismétlődő feladatokra. Őket egy év után alkalmazzák, s beindulhat a karriertervezés. A fejlesztők a junior fokozattól a szeniorig haladhatnak. S ha már minden tudás birtokában vannak, ráadásul kommunikációképesek, olyan szakértő is válhat belőlük, aki összekötő kapocsként funkcionál az informatika és az üzlet között.

Az üzemeltetésben dolgozóknak folyamatos kihívásban van részük, hiszen a rendszerek állandóan változnak. Mivel az üzemeltetők mindegyike egy-egy speciális területet művel, saját karrierfejlődésük össze van kötve a terület fejlődésével, s még system architect is lehet belőlük egy komolyabb projektben. A pályakezdők „versenyképes” fizetést kapnak, amely ugyan nem akkora, mint a meglévő kollégáké, de azért meghaladja a magyar átlagfizetést. Persze, nem annyira, mint az ország nyugatabbi régióiban.

Vagy azt, amit az SAP-ban fizetnek, ahol információink szerint a kezdő fizetés a magyar bruttó átlagbér mintegy kétszerese. Ezt az összeget olyan állások betöltésekor tehetik zsebre, mint a jelenleg is nyitott fejlesztő, fejlesztési menedzser, szenior fejlesztő, segédfejlesztő és fejlesztési szakértő. De van hely a budapesti támogatóközpontban is támogatási tanácsadónak, srm-tanácsadónak, pp-konzulensnek vagy a kritikus incidenseket kezelő koordinátornak.

Karrierút itt is kínálkozik: a friss diplomások junior fejlesztőként kezdenek, majd „sima” fejlesztő, később szenior fejlesztő válik belőlük. Az utak itt szétválnak: lehet valakiből architect, aki megálmodja a szoftvert, és lehet úgynevezett people manager, aki már nem saját munkát szállít, hanem másokat irányít – akár külföldön is.

 

-
Nagy a verseny

A magyar tulajdonú IND személyi állományának közel 50 százalékát teszik ki azok a pozíciók, amelyekre informatikus-mérnököket, szoftverfejlesztőket vesznek fel. A pályakezdők közül leginkább Java-fejlesztőket keresnek – mondja Vass Katalin hr-vezető. A friss munkaerőt a cég nem a budapesti, hanem inkább a miskolci irodájába várja, s nem mellesleg ott az érdeklődés is nagyobb. Ráadásul a jelentkezők a fővárosinál 15-20 százalékkal alacsonyabb bruttó bérigénnyel jelentkeznek.

Ez azt jelenti, hogy a budapestiek 300–350 ezer forint alatt nem vállalják el az állást, míg Miskolcon elfogadják a 200–250 ezret vagy az annál alacsonyabb induló bért is. A verseny nagy, s az a tapasztalat, hogy aki igazán jó, hamar elkel.

Ha egy friss diplomás belép az IND-hez, kezdő programozói pozícióba kerül, aztán fejlesztő, majd vezető fejlesztő lehet belőle. Ekkor elmélyül egy technológiában, s akár mentor szerepet is vállalhat kezdők mellett, egy idő után csapatot is vezethet. Amennyiben valaki nem akar emberek vezetésével foglalkozni, tetszés szerint maradhat akár nagy tudással rendelkező architectnek. Ők a mindenhez legjobban értő guruk, a technikai megmondóemberek. Az IND-nél nem jellemző ugyan, de előfordul, hogy fejlesztőkből projektvezetők vagy üzleti tanácsadók lesznek, akik a fejlesztési projektek egyéb, nem pusztán technikai aspektusaival is foglalkoznak.

 

Postasoron

S most nézzük, mit csinál a pályakezdőkkel egy állami mamutcég, a Magyar Posta. Csak az it-részlege több mint 400 embert foglalkoztat! A természetes fluktuációt pótolni kell, s ebben a friss diplomások is szerepet kapnak. A munkakörök kétharmadában ők is meg tudják állni a helyüket. Ilyen például a rendszergazda, a perifériaüzemeltető és -karbantartó pc-re és szerverre, a junior projektkoordinátor, az ügyfélkapcsolat-tartó, illetve a .NET és Java-fejlesztő – sorolja Klotz Tamás it-igazgató. A fejlesztők kizárólag postaspecifikus feladatokat kapnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kész alkalmazásokat (például e-tértivevény, e-megrendelő stb.) kell integrálniuk a Posta több tucat célrendszerébe.

A pályakezdő fiatal előtt általában négy lépcsőfokból álló karrierpálya áll. Amikor belép, junior munkatárs lesz (ez az alapkategória), majd viszonylag rövid betanulási idő után munkatárs I besorolást kap, ahonnan 3-5 év múlva feljebb léphet a már több gyakorlati tapasztalatot feltételező munkatárs II szintre. Úgy 6–10 év múlva szenior munkatárssá válik az egykori pályakezdő – már ha kitart odáig. A szeniorok már kritikus feladatokat végeznek – például architectek vagy vezető programozók – vagy csoportokat vezetnek.

A fizetések általában az adott kategória piacon elérhető „árának” az alsó harmadában tanyáznak, de még mindig magasabbak, mint a közalkalmazotti bérszínvonal.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...