Bármit csinálnak, máshogy csinálják. Az egyensúly szó nincs a szótárukban. Az Y korosztály munka-magánélet egyensúlya libikókázik, de az önmegvalósítás „nyaraltat”.

Egészen újfajta megközelítéssel állnak a munkához. Más értékek alapján élik az életüket. Robotolás helyett jól szeretnék érezni magukat. Erőteljesebb az önmegvalósítás utáni vágyuk, és olyan munkát szeretnének végezni, amelyben kiteljesedhetnek. A motivációmentes munkakörnyezet felejtős!

 

Ahogyan Móricka elképzeli

A work-life balance igénye a munkavállalói és a munkáltatói oldalnak is kihívás. A projektek diktálnak, az asztaltól naponta a szokványos munkaidő végének másodpercében felállni nem ildomos! „Egy fejlesztési projektben például, ha egy légtérben vagyunk a többiekkel, 5-kor nem lehet mindig felállni az asztaltól, mert az elég demotiváló helyzetet teremthet. Heti 20 órát dolgozom az egyetem mellett, így az a legjobb, ha magam oszthatom be az időmet. Hét közben közösségi életet élek, öntevékeny körökben vagyok, gólyatábort szervezek. Hétvégén keveset vagy sokat, de délelőtt is dolgozom” – meséli Medvey Tamás, hatodéves BME-hallgató.

A fiatal egyetemi hallgatók, junior szakemberek ambiciózusak, naptárjuk tömött. Csillogó szemekkel mesélnek projektjeikről, kutatási eredményeikről, vállalkozásukról. Többször váltanak munkahelyet, ha nem érzik jól magukat. Párhuzamosan végzik az egyetemeket, főiskolákat, szaktanfolyamokat. Magánéletről keveset hallani, bulikról annál inkább…

 

-

 

Élj a mának vagy a holnapnak!

„Ahogy esik, úgy puffan” alapon az önmegvalósítással párhuzamosan történnek a magánéleti események. „Az én környezetemre nem jellemző az egyensúly. Nem vagyunk annyira tudatosak a munka-magánélet kérdésében, mint mondjuk szüleink korosztálya” – meséli a 24 éves Deák Miklós online szerkesztő. „Inkább a mának élünk, a jövővel nem foglalkozunk. Ha beesik egy párkapcsolat, akkor király, ha nem, nem baj.”

A 29 éves Bondici Balázs régebben előre sorolta a magánéletét, nem vette véresen komolyan a munkát. Akkori főnökei nem tették érdekeltté abban, hogy minőségi eredménye legyen annak, amit csinál. Mostani munkahelyén, fejvadászként, nagyobb önállóságot és megelőlegezett bizalmat kap. A motiváció az, hogy próbálgathatja a saját határait, így magáénak érzi a sikereket. Rájött: ahhoz, hogy kitűnjön, egyedibb tudásra, kompetenciára és kapcsolatrendszerre kell törekednie. Így növekszik piaci értéke, ami jó alap hosszú távú terveinek megalapozásához.

 

Munka = szórakozás

Nem tudja élesen különválasztani a munkát és a magánéletet. „Ha pihenek, akkor is szeretek emberekkel ismerkedni, kapcsolatokat építeni, és új projektekben gondolkodni. A munkát is inkább szórakozásként élem meg, egy életstílusnak. Kirakós játéknak, aminek minden pillanatát élvezem. Számomra az a legfontosabb, hogy azt tegyem, amit szeretek, ami passzol a személyiségemhez, mert akkor tudok igazán sikeres lenni benne. Ma nem tudom elképzelni, hogy a párom helyett gyes-re menjek, az újat alkotás utáni vágyam erősebb. De én is változom, lehet, hogy pár év múlva nálam is mások lesznek a prioritások.”

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...