Nagyon energikus, állandó mozgásban van. Pozitív életszemlélete a legnehezebb időszakokon is átsegíti. Fejlesztők, alkotók, művészek, színészek, akár politikusok is e típusból kerülnek ki.

Kezdjük egy kis nevelési tanácsadással: ha a gyermek izgága, nem tud megülni egy helyben, megunja játékait, nem tudja csendben elfoglalni magát, állandóan mások figyelmét keresi, rengeteget beszél, hihetetlen képzelőerejével a legkülönfélébb ötleteket találja ki, akár szülei bosszantására is, akkor két dologra gondolhatunk: vagy neveletlen a gyermek, és halasztást nem tűrő módon közbe kell lépnünk, vagy egyszerűen csak egy önmegvalósító (továbbiakban OM) embertípus kibontakozásának lehetünk szem- és fültanúi.

 

-
 

 

Alaptulajdonságok

Az önmegvalósító típusú ember nagyon energikus, állandó mozgásban van. Ötletekből, újdonság iránti vágyakozásból kifogyhatatlan. Ezzel az energiaszinttel könnyen válik bármely társaság középpontjává, bármely csapat motivátorává. Pozitív életszemlélete a legnehezebb időszakokon is átsegíti, kortól függetlenül, bármikor képes teljesen megújulni. Kreatív munkákhoz utolérhetetlen tehetsége van. Minden érdekli, ami új.

Ugyanazzal a dologgal sokáig azonban nem hajlandó, nem is képes foglalkozni. Amint lehet, elhagyja megszokott, akár jól bevált dolgait is egy ismeretlen tényező csábításáért. Ebből kifolyólag élete tervezetlen, ezért sok veszélyt tartogat számára. Nagyon kellemes beszélgetőpartner, de a beszélgetés fonalát hamar elveszíti, nem tud egy adott feladatra, témára sokáig koncentrálni. Ebből fakadóan munkája is kaotikussá válhat. Precizitást nem szabad várni e típus képviselőitől, hiszen arra képtelen, nem is ez az erőssége.

Öltözködése, vásárlási szokásai is hűen tükrözik a fentebb felsorolt tényezőket. Legfontosabb mérőeszköz számára az egyediség. Nem számít a márkajelzés, a kényelem, az adott árucikk használhatósága. Egyedi legyen, ne találkozzon úton-útfélen ugyanazzal. A külsőségek alapvetően meghatároznak számára mindent, hiszen imád szerepelni, és ehhez megfelelően speciálisnak kell éreznie magát.

 

-
Meg nem értettség hazánkban

A legjobb kreatívok, fejlesztők, alkotók, művészek, színészek, akár politikusok is ebből a típusból kerülnek ki, bár sajnos hazánkban az önmegvalósító jelleget sem tudják helyén kezelni. Magyarországon, mivel a lakosság közel 70%-a emberközpontú, a legnagyobb érték a kiszámíthatóság, a változatlanság, a tervezhetőség. Ezt az elvárást képviselik a munkahelyek, az egyszerű emberek, mindenki.

Ezért találkoztam munkám során igen nagy számban önmagát a precízség, a szakmaiság mintaképének beállított önmegvalósító típussal. Hihetetlen energiák mozgósításával, éveken keresztül győzték meg főnökeiket arról, hogy jó pénzügyi vezetők, jó főkönyvelők vagy akár jó cégvezetők, hiszen tökéletesen szabálybetartók és precíz munkát végeznek. Aztán, ha egy valódi precizitással ellátott ember a körmükre nézett, akkor összedőlt a kártyavár. Egy-egy szervezetfejlesztés hírére ők azok, akik azonnal megijednek, sokszor a folyamatot meg sem várják, imázsukat mentve továbbállnak a cégtől.

Mindez annak köszönhető, hogy beiskolázásuknál rosszul választottak, nem a génjeikben megbúvó alapképességeket részesítették előnyben, mert azokat ők, vagy valaki a környezetükben haszontalannak tartotta. Minden embertípusnál elmondható, de talán az önmegvalósító típusnál a legkritikusabb a jó szakma választása, a megfelelő munkakör megtalálása. Olyan értékekkel rendelkeznek, melyeket kár háttérbe szorítani, és ha más embertípussal szembeni elvárásoknak kell megfelelniük, annak mind erkölcsileg, mind egészségileg kárvallottjai lesznek.

 

Ha érvényesülni akarsz, tartsd be a szabályokat!

Tökéletes terület számukra az emberekkel történő kommunikáció. Sales és marketing – ez az ő pályájuk. A fejlesztések, kutatások területén szintén megállhatják a helyüket, és persze bármilyen feladatkörben, amely megfelelő mennyiségű szerepléssel jár együtt. Két dologra kell alapvetően koncentrálniuk  az érvényesüléshez:

– a szakmaiság számukra nem fontos. Ismereteiket, információikat felületesen szerzik meg, de megvan a kommunikációs készségük hozzá, hogy azokat meggyőzően, tényként tálalják. Hosszú távon, egy valódi szakembernél ki is buknak ezek a hiányosságok. Ezért gyakori, hogy az önmegvalósító emberek egy-egy munkahelyen gyors karriert futnak be, majd látványos hanyatlásba torkollik szakmai pályafutásuk. Rendkívüli alázattal, energiákat nem kímélve kell a szakmai ismereteket elsajátítaniuk, erre képezni kell magukat; – szereplési vágyuk – más embertípus szemében ez inkább mánia – sok lehet egy idő után. Figyelniük kell, meg kell tudni húzni a határt, ha kell, mesterségesen, mert a határvonal biztosan előbb van, mint ahogy ők azt maguktól érzik.

Mivel nagyon jó prezentációs, kommunikációs készséggel rendelkeznek, a legfelsőbb vezetői pozíciókban is igen kényelmesen érzik magukat, és megállják helyüket. Az okos önmegvalósító vezető a legjobb szakemberekkel veszi körül magát, nagyon sok sikeres cég működésében figyelhetjük meg ezt a modellt.

 

-
 

 

Sanyarú idők járnak

A 2008 óta tartó gazdasági válság egyik legnagyobb áldozata az önmegvalósító típus. A napfényimádat, a „minden rendbe jön” és „holnap is felkel a nap” hozzáállás a válság első évében még átlendítette a cégeket egy-egy bukkanón, de az elhúzódó, ráadásul évről évre mélyülő válságban a professzionalista, valódi szakmai tudással rendelkező embertípust keresik a valódi megoldásokhoz, vagy az uralkodó típust vadásszák a cégek a határozott, egyértelmű iránymutatáshoz.

A vidám, szakmai tartalom nélküli, olykor felszínes, bár kellemes, kreatív beszélgetésekre nem vevő a gazdaság. Ezt az önmegvalósító típus nagyon nehezen éli meg. Pedig új ötletekre, kreativitásra most mindennél jobban szükség van, csak a válság kezdetét előszeretettel azonosítják a felszínességgel, a túlságosan jól sikerült külcsínnel.

Értékes munkaerőről beszélünk, hiszen biztonsággal, önbizalommal szerepelni kevesen tudnak, és nem is lehet tanulni – bár biztosan sokan ellenkeznének e megállapítással –, az vagy jön belülről, vagy nem. Oda kell figyelni, hogy azokat a tulajdonságokat levetkőzzük, melyek kiírhatják ezt a típust a gazdasági életből!

 

Kétarcú 2012

Saját területemen, a médiában nyilván rengeteg önmegvalósító típusú emberrel találkoztam már az évek során. El nem tudom képzelni például, hogy egy médiacégnél az első számú vezetők között ne üljön egy ilyen karakter. Tíz-tizenöt évvel ezelőtt elegendők is voltak a sikerhez az önmegvalósító jellegzetességek, a hangzatos szavak, betaláló mondatok, persze legtöbbször konkrétumok, szakmai tudás nélkül kiprintelve magukból mindezt. A véleményem ma sem változott, csak átalakult. Az önmegvalósító jelleg elengedhetetlen egy cég sikerre viteléhez, de az is biztos, hogy önmagában kevés a tartós fennmaradáshoz.

Minden üzleti évnek megvan az a sajátos embertípusa, amelyik a legkönnyebben tud érvényesülni az adott gazdasági környezetben. 2012-ről azt mondjuk: bipólusú év. Az önmegvalósító-professzionalista karakter a siker kulcsa. A tudatos cégek erre készülnek stratégiáikban.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...