Miközben a napi meló után tisztességgel megszomjazunk és legurítunk egy-két korsó sört, ne feledjük, hogy a munka becsület dolga, bármit is csináljunk. Ha úgy hozta a sors, utcát söprünk, ha meg máshogy, például szoftvert fejlesztünk. S ne csak annak örüljünk, hogy lyuk van azon a bizonyos testrészünkön.

Nem akarásnak nyögés a vége, pláne, ha olyan melót kell elvégezni, amit legszívesebben hanyagolnánk. Egy szoftverfejlesztő például csupa lelkesedés, és pörög, mint a mérgezett egér, amikor megalkotja kedvenc programját. Ám egyből lehervad, mihelyt rádöbben, hogy ezt a progit el is kell adni, tehát meg kell találni a vevőt, azt meg kell győzni, sőt – s most jön a feketeleves – üzleti tervet is kell készíteni. Kötelező, nem szeretem munka, de meg kell csinálni, s lehetőleg jól.

 

Jól vagy sehogy

Viszont meglehetősen nevetséges, amikor valaki úgy akar jó munkát végezni, hogy utálja azt, amit csinál. Az az idő, amit arra fordítunk, hogy panaszkodjunk, mások panaszait hallgassuk, vagy ócsároljuk a saját munkánkat, csupa időpazarlás. Vagy csináljunk valamit, vagy ne csináljunk semmit és hallgassunk – tanácsolja Kreith Balázs, a Debreceni Egyetem informatika szakos hallgatója.

Minden, amit magunk körül látunk, emberek munkájának az eredménye. Kínában gyártják ugyan, de valaki agyalt a problémán, izzadt vele nap mint nap, és előállított, alkotott valamit. Az összes könyv, bútor, cipő, lámpa, tányér és szoftver valakik munkájának az eredménye. Ezek segítségével könnyebben elérjük, amit akarunk, ezért fontos, hogy legyünk alázattal a saját, és tisztelettel mások munkája iránt.

 

Elv és gyakorlat

Nos, lehet szeretni és utálni egy munkát, de „a” munkához tényleg csak egyféleképpen lehet hozzáállni: becsülettel. Tudniillik, ha magasról teszünk a munkára, minket sem becsülnek, tisztelnek, s ez azzal egyenlő, hogy elvágtuk boldogulásunk útját. Nem beszélve, hogy egy idő után a lelkiismeretnek sem tesz jót, s önbecsülésünk is odalesz.

Oké, becsüljük meg, tiszteljük a munkát. Szép elv, de az elvek fabatkát sem érnek tettek, illetve a megfelelő jellemvonások nélkül. Például legyünk fegyelmezettek, amikor megtervezzük a fejlesztendő szoftvereket és az üzleti évet. Nem árt, ha alkalmazkodók, sőt lojálisak vagyunk munkaadónkhoz, de legfőképpen a munka, a szakma iránt legyünk elkötelezettek. Mindez segít átvészelni a nehezebb időket is – vélekedik Stewart Oldroyd, a háromdimenziós megjelenítéssel foglalkozó Leonar3do vezérigazgatója.

Hab a tortán, ha a munkatárs még lelkes is – különösen, ha első munkahelyéről van szó. A szerénység sem akadály, de ez ne menjen a véleményalkotási képesség és a magabiztosság, önbizalom rovására. A tisztelet és a megbecsülés ugyanakkor kétirányú: a jól dolgozó munkavállaló joggal várhatja el ezt munkaadójától.

 

Nem nyűg

Rátai Dániel, a Leonar3do feltalálója számára a munka a teljes élet szerves része. Nem megkerülhetetlen nyűg, nem púp a háta közepén. Szerencséje is van: szereti a munkáját, s hisz is benne. Akkor is, ha épp nem a kellemes hobbirészén kell átpréselnie magát. Munka nélkül, célok nélkül egyébként olyan, mintha növényi életet folytatnánk. Ha az ember megtalálja az egyensúlyt, egész egyszerűen jó élni, és azzal amit teremtünk, adhatunk másoknak is.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...