„Diploma nélkül nem lehet érvényesülni a szakmában, a valóban használható tudást azonban nem az egyetemi előadókban lehet megszerezni” – vallja Virág Zsolt, az Evoline ügyvezető igazgatója.

-
Virág Zsolt
Bár ő maga műszaki menedzser oklevéllel rendelkezik és egy MBA programba is belekezdett pár éve, úgy véli, a sikeres pályához szükséges tudásra nem ezekben az években tett szert.

 

Irány a nonprofit szektor

Eredetileg történelemtanár szeretett volna lenni – édesanyja pedagógus –, végleges pályaválasztását azonban a mérnök édesapa szakmai példája is befolyásolta. Egyetem után gyakornokként egy évig az IQSYS üzleti intelligenciával foglalkozó csapatát erősítette, ahol hamar felszínre kerültek kereskedői és vezetői képességei, és 28 évesen már a sokmilliárdos cég menedzsmentjében ült a Tanácsadás és Csomagalkalmazás üzletág vezetőjeként. Annak ellenére, hogy ez volt első hivatalos munkahelye, mire kilépett a felsőoktatás rendszeréből, már több mint 10 év vezetői tapasztalat állt mögötte.

Hogyan lehetséges ez? A közel 200 embert foglalkoztató it-cég ügyvezetéséhez másfél éve csatlakozott szakember kisiskolás kora óta cserkészkedik, és állítja, hogy az országos ifjúsági szervezet különböző vezetői szintjeit bejárva már 13 éves kora óta éles élethelyzetekben alkalmazta mindazt, amit ma a menedzsmenttudományok kapcsán az egyetemeken oktatnak. „A cserkészetben úgy próbáltam ki a vezetést, hogy a motiváció válogatott eszközeit alkalmazhattam: pénz nélkül kellett munkára ösztönözni, fegyelmezni, kreativitást serkenteni. Nagyon sokat tanultam ebből, egy évtizednyi, teljes értékű vezetési tapasztalatot szereztem, amelyeknek a mai napig nagy hasznát veszem” – mondja.

Ezért azt tanácsolja a jelenlegi hallgatóknak: az egyetemi évek alatt valamely nonprofit szervezetben tegyék próbára képességeiket. Szerinte nagy lehetőségek vannak ebben a szektorban, könnyen kerülhet vezető pozícióba, akinek megvannak ehhez az adottságai. Az önkéntes munka másik nagy előnye, hogy az ember megtanulja az anyagi vonatkozásoktól mentes értékteremtés módját és szépségeit, valamint kisebb kockázattal hozhatók meg azok a súlyú döntések, amelyek sikeréből vagy kudarcából később tanulhat az ember.

 

Virág Zsolt

1997–2001: Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, műszaki menedzser szak

2000–2001: IQSYS Zrt., gyakornok üzleti intelligencia területen

2002–2006: IQSYS Zrt., account menedzser

2006–2010: IQSYS Zrt., Tanácsadás és Csomagalkalmazás üzletágvezető

2011–:Evoline Kft., ügyvezető igazgató

Tanulj meg dönteni

Fontos, hogy a fiatalok minél korábban kerüljenek olyan helyzetekbe, amikor döntéseket kell hozniuk, és szembesüljenek azok következményeivel. Ez az önálló, magabiztos és felelősségteljes személyiség kibontakozása felé vezető legjobb út. A probléma az, hogy a mai ifjúság nem szeret dönteni, csak sodródik, és ez igaz a pályaválasztásra is. Sokszor a legalapvetőbb kérdéseket sem teszik fel maguknak, vagy ha igen, nem tudják rájuk a választ. Mindig azt javasolja a karrier kezdetén álló, útkereső végzősöknek: strukturáltan gondolják át, mekkora és milyen hátterű cégnél, az informatika mely területén, melyik városban szeretnének tevékenykedni. Ezzel máris közelebb kerülnek a személyes sikerükhöz. „Én sem gondoltam át ezt ilyen alaposan, és valószínűleg az én tanácsomat sem fogadják meg az egyetemisták. Mindenki a saját tapasztalataiból tanul, és az nyer, aki erre a többieknél előbb képes” – mondja Virág Zsolt.

 

Saját sikerrecept

– Soha ne hagyd abba a tanulást!

– Beszélj minél több nyelven!

– Tanulj meg döntéseket hozni és felvállalni azokat!

– Higgy a céljaidban!

– Építs kapcsolatokat!

 

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...