Nem kevés kacskaringóval, de még annál is több kitartással és szorgalommal jutott el odáig Torhosi Tünde, hogy magáénak mondhassa álmai munkáját és egy kiváló hírnévnek örvendő, hévízi gyógyszálló spa-menedzsere lehessen.

-
Torhosi Tünde
Erről a munkakörről talán még kevesen hallottunk, de aki már járt szépségkezeléseket is kínáló szállodában, találkozhatott a spa-menedzserek munkájának eredményével: ők alakítják ki azokat a tereket és szolgáltatásokat, amelyek a vendégek felüdülését, testük-lelkük megszépülését szolgálják.

 

Víztől vízig

A keszthelyi Tünde álma, hogy kozmetikus legyen, először még megbukott szülei ellenállásán. Így vezetett útja a nagykanizsai vegyipari szakközépiskolába. Sikeres felvételije ellenére egyetemi tanulmányait már nem kezdte meg, inkább elment dolgozni egy vízvizsgáló laborba. Ezt később, már technikusi oklevél birtokában és férjes asszonyként Németországban folytatta.

A család hazatérése után – gyesen lévő anyukaként – végre megvalósította álmát, és mesterkozmetikus lett. Vállalkozóként és hotelekben dolgozott, közben a DrDerm cég inspirációjára új termékcsaládok magyarországi bevezetésében, illetve az ezekhez kapcsolódó oktatásokban vett részt.

2000-ben újra iskolapadba ült, és az International Wellness Institute első magyarországi tanfolyamán nemzetközi spa-menedzseri képesítést szerzett. Első feladata a Magyarországon akkor még újdonságnak számító Thalasso-terápia bevezetése volt, Büktől Sikondáig jó pár szállodában.

Később a NaturMed Hotel Carbonánál az általa kialakított terápiás központot irányította, majd lehetőséget kapott az ottani szépségszalon kialakítására is. „Itt végre felhasználhattam mindazt a tudást, amit kozmetikusként, a DrDerm képviselőjeként, Varjú Gábor irányításával szállodák tanácsadójaként összegyűjtöttem, és a saját elképzeléseim szerint alakíthattam ki a teljes részleget” – mesél a munka örömeiről Tünde.

 

Torhosi Tünde

1987–1993: labortechnikus Magyarországon és Németországban

1993:megszületik Dániel

1995–1997: kozmetikus szakiskola

2002: kozmetikus mestervizsga

2000–2007: A DrDerm cég gyakorlati oktatója

2006–: a hévízi NaturMed Hotel Carbona spa és beauty menedzsere

Test és lélek összhangja

A szálloda adottságai és a vendégkör igényei alapján kell kiválasztani a kezeléseket, módszereket. „Nem szabad túlzásokba esni: inkább legyen kevesebb, de áttekinthető profi termék és szolgáltatás. Lényeges, hogy a test kényeztetése mellett a léleknek, a szellemnek is megadjuk, amit megérdemel: a relaxációt, a lehetőséget a meditációra. A spához ugyanis hozzátartozik a több ezer évet és több kontinenst felölelő fürdőkultúra összes hagyománya, sőt, rituáléja, és az élménynek az összes érzékszervre hatnia kell” – vall munkájának összetettségéről Torhosi Tünde.

Lelkesedését és szakértelmét mások is észrevették, és díjazták. A professzionális egészségturisztikai szakembereket tömörítő szervezet, a Forum Hotel&Spa tavalyi megmérettetésén Európa három legjobb spa-menedzsere közé kerülve a Kék Gyémánt díjat nyerte el. „Az mondták, azzal győztem meg a zsűrit, hogy a lelkemet, az érzelmeket is belevittem a pályázatomba. Számomra ez természetes, mert a hitvallásom, hogy két ember között a legrövidebb út egy mosoly” – mesél a díjról.

 

Saját sikerrecept

– Legyél bátor, és higgy abban, hogy előbb-utóbb megtalálod álmaid munkáját!

– Tudj lelkesedni és lásd meg az élet apró szépségeit!

– Találd meg, alakítsd ki a csapatot, amelyben vakon megbízol!

– Ne csak a részleteket figyeld, hanem lásd az egész képet és benne a magad helyét!

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...