Most, hogy elkezdődik a szemeszter, megint áll a zászló a különféle állásbörzéknek. A hallgatók jó része már rutinos állásbörzéző, mégis sokszor azt hiszi, hogy majd egy börzén jól megcsípi álmai munkahelyét.

-
 

 

Még most is sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják, elég az, ha jól elmennek az állásbörzére, körbenéznek ott, leadják a különböző kiállítóknál a cv-jüket, hazaballagnak, aztán majd csak jönnek a megkeresések. A processz mégsem mindig végződik happy enddel. Miért is?

 


Hát például azért, mert a legtöbb álláskereső felkészületlenül megy ki a börzékre. Halványlila gőze sincs arról, hogy mit akar, legfeljebb annyit, hogy lehetőleg sok pénzt keressen vele… Azt sem nagyon tudja, hogy milyen és melyik cégek jöhetnek szóba egyáltalán a tanulmányai alapján, és melyek illenek össze az ambícióival. Persze, valahol erre való a börze, hogy ezt (is) kiderítse. Hogy tágítsa az ismereteit, besöpörjön olyan lehetőségeket, amikre addig nem is gondolt.

De az a hallgató, aki kicsit körbenézeget a weben és az állásbörze előtt megjelenő kiadványokban, mégis csak célirányosabban tud keresgélni. Igaz ezek a „prebörze” kiadványok sem mondják meg sokszor a tutit: vagyis azt, hogy ha ahhoz a céghez belép egy végzős vagy friss diplomás, akkor ott mire számíthat. Ezek az írások többnyire hivatalos corporate kinyilatkoztatások, amelyekkel nem megy sokra az ember. Aztán meg a börzék standjain is leginkább a hr- meg a marketingasszisztensek álldogálnak, így a helyszínen sem jön el a remélt megvilágosodás, hogy konkrétan mit várnának el tőle, no meg ő mit várhat el az ott kiállító cégtől.

Indirekt módon pedig általában ott vannak ezek az információk… Az egyes standok jellege például nagyon is árulkodó! Valósággal tükröt mutat a cég beállítottságáról, jellegéről. Az a hallgató, akinek fontos, hogy a szakmai elvárások mellett a jövendő munkahelye barátságos is legyen, jobb, ha a rideg hatású, fém installációjú, hipermodern standokat nagy ívben kerüli.

Mi most úgy döntöttünk, hogy a börzeszezont megelőzően konkrét, azonnal hasznosítható információkat adunk az álláskeresőknek. Ezért úgy határoztunk, hogy virtuálisan elhozzuk az itbridge-be néhány ict-cég vezetőjét. A cégek első emberei mondják el, hogy ők milyen valódi elvárásokat támasztanak a végzősökkel szemben, és ők mondják el azt is, hogy milyen lehetőségei lesznek a cégéhez csatlakozó hallgatónak, frissen végzettnek, ha esetleg oda menne dolgozni. Ilyen és ehhez hasonló, húsba vágó kérdéseket tettünk föl nekik, hogy elmondják a saját véleményüket, megosszák a privát tapasztalataikat, és a szubjektív tanácsaikat is megfogalmazzák. Semmi hivatalos céges kinyilatkoztatás, csak amit ők a saját bőrükön tapasztaltak! Az összes megkeresett cégvezértől ugyanazt kérdeztük, így aztán lesz összehasonlítási alap az elvárásokról, lehetőségekről.

De legalább ennyire fontos az is, hogy ez az összeállítás azt tükrözi, hogy ezeknek a cégeknek milyen a piaci pozíciója, s hova törekszenek a jövőbeni piacokon. Ezt az információt nagy valószínűséggel egy végzős, vagy akár egy frissen végzett nem tudja még, hisz ők még nem piaci szereplők, sok mindent inkább még csak beleképzelnek egy-egy cégbe. Tehát nekünk ezeket a hiedelmeket is el kell oszlatnunk. Például azzal is, hogy mutassunk be olyan cégeket is az itbridge-ben, akik ugyan nem költenek a börzéken sok millió forintot fényes standokra, mégis jelentős potenciál van bennük.

 

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...