Képzeljetek el egy olyan világot, ahol a főiskola maga a lakás, a munkahely, az iskola, az étterem és még a konditerem is egyben. Van olyan iskola, ahol vagy nagyon jól kell tanulni, vagy dolgozni lehet, mert a tanulmányokat finanszírozni kell.

A budapesti és tatabányai székhelyű Edutus Főiskola (EF) tűzte azt a zászlajára, hogy az intézményben combosodó diákok nem csupán tanulnak, képesnek kell lenniük azt összeegyeztetni a munkával. Nem titok: az EF-n melózni kell. Számos hazai vagy magyar székhellyel rendelkező vállalattal ápol partneri viszonyt az EF, és ezeknek a cégeknek olcsó munkaerőt ad: diákokat. Az iskolában nem egyszerű az élet, sokan sarkon fordulnak, amikor rájönnek, hogy nem bírnak egyszerre tanulni és dolgozni. Érthetetlen az ilyen hozzáállás, hiszen számtalan volt diák – öreg fejjel visszagondolva – ölni tudna a megfelelő gyakorlati lehetőségért, amelynek hiányában máig palackba zárt üzenetként lögybölődik a munkaerőpiac állóvizében. Márpedig az EF az általa oktatott szakirányokhoz közel álló munkahelyeket biztosít a tanulóknak, akik azoknál a cégeknél dolgozhatnak tanulmányaik alatt, ahol a diploma megszerzése után is gondolkodás nélkül rábólintanának egy munkaszerződésre.

 

-
 

 

Sajátos üzleti modell

Az EF-fel kapcsolatban álló, ezernél is több cég közül 40 vállalattal intenzív munkaerőbiznisz zajlik. Nem vezérigazgatóként kezdik karrierjüket a fiatalok, rendszerint legalulról indulnak. Javarészt értékesítési, adatrögzítési és adatelemzési feladatokat végeznek, de a munkavégzéshez nem kell elhagyniuk az iskola épületét, hiszen az intézmény egész informatikai parkját felajánlotta a munkáltatóknak a távolról is végezhető feladatok elvégzéséhez. A diákoknak tehát még fel sem kell állniuk az iskolapadból, az órákat követően ugyanott dolgozhatnak. Tóth Gábor, az EF intézményi vezetőjének elmondása szerint voltak olyan idétlen hallgatók, akik egyből a céges autót és a telefont hiányolták a tanulmányaik és egyben munkavállalásuk kezdetekor.

Igaz, nem hagyományos diákmunkákról van szó – tehát nem a háromsávos autóút szaggatott vonalán kell remegő lábakkal szórólapokat osztogatni az önjelölt Formula 1-es versenyzőknek –, a diákok így az iskolaszövetkezeten keresztül kapják a fizetésüket. De nem is akárhogyan: az iskola lakhatási, étkezési és sport-rekreációs szolgáltatásokat nyújt a tatabányai telephelyen, és a tanulók eldönthetik, hogy a tanulmányaikat és az említett szolgáltatásokat finanszírozzák a megkeresett pénzből, vagy egy összegben felveszik és elverik, amire és ahogy akarják.

 

Új irányzat?

Más felsőoktatási intézmények is alkalmaznak outsourcing megoldásokat, de partneri hálózatuk általában kisebb, mint az EF-é. Az EF székelyudvarhelyi tagozata alkalmaz hasonló modellt a közelében. A javarészt magyarlakta román városban működő tagozaton sokkal inkább ügyelnek a partnercégek számára szükséges hiányposztok feltöltésére. Hargita megyében a pegazusos hallgatókat cégprofilnak megfelelően, célirányosan képzik; kifejezetten az adott cég igényeihez igazodva keresi a főiskola a megfelelő jelölteket. Ennek egyik hozadéka, hogy a magyarországi központhoz képest a fiatalok kevesebb időt töltenek az iskolában, hiszen a vállalatoknak kiemelt szükségük van a jelenlétükre.

Gondos kiválasztás

Megkönnyítve a partnercégek dolgát, az EF komplett szűrési procedúrán vezeti végig kézen fogva a diákjait. Tanárokból lett mentorok és például grafológusok segítenek kideríteni, hogy az adott tanuló képességei alapján milyen munkát tud hasznosan ellátni, ezáltal a munkáltatók már előre „letesztelt”, megbízható munkatársakat kapnak. Az eljárásnak köszönhetően a tanulmányokat követő próbaidő során – ha eljut odáig egy diák – már nem a mellékhelyiséget tétován kereső, hanem a céget jól ismerő, megfelelő tapasztalattal rendelkező munkaerő csatlakozhat az adott társasághoz. Ha valakinek mégsem sikerül munkahelyet találnia a suli végeztéig, az iskola karrierközpontja féléves program keretében próbál segíteni az elhelyezkedésben, amihez persze az elvártaknak megfelelően kell teljesíteni az iskolai programban. „Ha a hallgató álláskeresése hat hónapig sikertelen, a főiskola ingyen biztosítja az átképzést, azaz egy új – a hallgatóval közösen kiválasztott – képzés elsajátításának lehetőségét. Ha a hallgató az átképzéssel nem kíván élni, akkor választhatja azt a lehetőséget is, hogy a főiskolától az eredeti szakjának egy szemeszterre vonatkozó költségtérítési összegét egy összegben álláskeresési támogatásként megkapja” – olvasható az EF weboldalán.

 

Pegazus program

1992-ben magánintézményként indult az EF némi állami támogatással, azonban a szeptemberben életbe lépő jogszabályi változások következtében elzárták a csapot az EF-nál. A főiskola nem titkoltan pénzt akar csinálni, de a felvételik idején világossá vált, hogy irtó nagy szegénység van az országban.

Webinárium

A Microsofttal közösen szervezett program keretében a diákok távolról, online csatlakozhatnak a kamerás élő közvetítésekhez, és interaktívan befolyásolhatják az előadások menetét közbevetéseikkel. Az iskolai jegyzeteket ebookokká alakította az intézmény, amelyeket a hagyományos papír alapú anyagok töredékéért vásárolhatnak meg a tanulók.

A probléma megoldásaként több ösztöndíj is segíti a tehetséggondozást; a Kovács Magda-ösztöndíj és az OTP Bank programja is a legtehetségesebb diákokat próbálja tenyerén hordozni. A Főiskola Alapítvány által megalkotott Pegazus Program keretében a legjobb tanulók tanulmányi eredményeikkel kiválthatják a munkát, vagyis kiváló eredmények produkálása esetén nem kell dolgozniuk tanulás mellett. Ha a pegazusosok hozzák az elvárt teljesítményt, úgy az említett ösztöndíjkeretek biztosítják az átlagos tanulók által verejtékes munkával megszerzett pénzt. Ezeknek a diákoknak szintén havi leosztásban – fizetésként – csöpögtetik a lét. Persze az eminensek is választhatják azt az opciót, hogy az ösztöndíjból fizetik az iskolai költségeket.

 

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...