Nemes Dánielt már egészen fiatalon, 5-6 éves korában az informatika érdekelte, természetesen felsőfokú tanulmányait is ezen a területen kezdte a BME-n.

-
Nemes Dániel
Nem a babérjain ülő típus, alig vágott bele a suliba, elkezdett dolgozni az Index.hu jogelődjének számító iNteRNeTTo portál technikai vezetőjeként. Némi szakmai tapasztalat megszerzése után úgy döntött, hogy szeretné elképzeléseit megvalósítani, így saját céget alapított. Csakhogy ez már nehezen fért össze az iskolai feladatokkal, tehát inkább otthagyta a BME-t, akkor úgy tűnt, nem kell papír az álmai megvalósításához.

 

Emelkedőre fel!

Nemes Dániel azzal az elképzeléssel hozta létre első cégét, a Telnetet, hogy a formálódó magyarországi internetes piacon megtalálja a magas minőségű szolgáltatások niche-ét. „Totál rossz elképzelés volt, mi akkoriban túl kis szereplőnek számítottunk. A magas minőséget megfizetni képes vevők pedig csak a nagyokat keresték . Később aztán más üzletágakkal bővítve a céget, sikerült komoly eredményeket elérni. MIután megnőttünk, már jöttek hozzánk azok az ügyfelek is, akikre az elején hiába vártunk” – mondta a szakember. Ez a növekedés látványos volt, a cég a Deloitte & Touche CE Fast 50 listáján a 9. helyet szerezte meg 2000-ben. Dániel pedig huszonévesen elnyerte az „Év fiatal informatikai menedzsere” kitüntetést.

Néhány sikeres és nehezebb év után elérkezett a váltás ideje: megalapította második, immár elsősorban információbiztonsági megoldásokkal foglalkozó cégét filter:max néven. Ezzel is volt négy nagyon jó éve, majd a disztribúciós üzletágból 2008-ban megalapította az értéknövelt biztonsági disztribúcióval foglalkozó Biztributort, amelynek jelenleg az ügyvezetője. . Időközben, biztos, ami biztos, megszerezte tudása mellé a papírt is az International Business School és az Oxford Brookes University közös, pénzügyi képzésén.

 

Karrier

2008–: biztributor, ügyvezető igazgató

2003–2007: filter:max, alapító

1996–2002: Telnet, alapító vezérigazgató

1995–1998: iNteRNeTTo, technikai vezető

Mindig van egy újabb terv

Újabb cégeivel is sikeres, de nem érzi bennük azt az innovatív hozzáállást és kreativitást, ami a telnetes korszak jellegzetessége volt. „Akkor úgy éreztem, sikerült a csúcsra jutnom, és most, bár hazai viszonylatban az elsők között vagyunk, mégsem érzem ugyanazt. Nemrég arra az elhatározásra jutottam, hogy a közeljövőben át fogom adni a biztributor operatív vezetését valaki másnak” – magyarázta Nemes Dániel. A jövőben több időt szeretne szánni az innovatív vállalkozások felfuttatására. „Szeretnék többet foglalkozni a nemzetközi terjeszkedésünkkel is. Vannak új ötleteim, melyek közül minél többet szeretnék majd megvalósítani” – tette hozzá.

 

Sikertippek

– „Don’t try this at home!” – ne hagyd ott az egyetemet, nincs semmilyen garancia ara, hogy be fog jönni.

– Az iskolában csak az elméleti alapokat tudod megtanulni. Gyakorlat nélkül nem lesz esélyed.

– Az igazán jó szakemberek már a suli alatt elkezdenek dolgozni.

– Csak olyan dolgot csinálj, amit szeretsz, ami érdekel. Ne csak a pénz motiváljon.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...