Ha valaki kemény munkával megszerezte a diplomát, s a programozás lett az élete, bizonyára már csak egy igazi szoftverfejlesztői állás hiányzik neki. Mielőtt azonban álláskereséshez fogna, célszerű megvizsgálni, rendelkezik-e bizonyos készségekkel?

Minden szakmában, így az informatikai munkaerőpiacon is szükség van több olyan jellemvonásra, készségre – méghozzá az alapvető informatikai tudáson kívül –, amelyek növelik a bejutási esélyeket a hazai, de akár nemzetközi szintű technológiai vállalatokhoz is.

Balogh Péterrel, az NNG (az iGo navigációs szoftverek fejlesztője) vezérigazgatójával beszélgettünk.

 

-
 

 

Megszállottság és kreativitás

A szoftverfejlesztés pont az a terület, ahol szükséges egyfajta fanatizmus, hiszen mindig a megoldhatatlannak tűnő problémák megoldásakor születnek a legmerészebb ötletek. Megszállottság az is, hogy még alapjáraton is programokon gondolkodik az ember – s általában tudja, mitől döglik a légy. Ha mindezt ráadásul saját projekteken keresztül is megpróbálja megvalósítani, akkor a fél siker biztos tudatában ülhet be a végzős az állásinterjúra akár a legszofisztikáltabb fejlesztőcégnél.

Hiába turbózza valaki az agyát szüntelen, ha egyetlen kreatív ötlet sem esik ki belőle. De ha egy kódsort meglátva az kezdi foglalkoztatni, hogyan lehetne azt egyszerűbben, gyorsabban vagy akár csak más logikával lefejleszteni, akkor nagy eséllyel kreatív programozóról van szó. Ebben az esetben pedig semmi sem lehetetlen a számára. Legyen az új dolgok kifejlesztése, vagy meglevők egyszerűsítése, gyorsítása.

 

Nyitottság és csapatmunka

A nyitottság is egyike a fő erényeknek. Ahány nyelv, annyi ember, tartja a mondás, és ez természetesen a programnyelvekre is igaz. Sosem tudhatni, hogy mikor botlik az ember olyan problémába, ahol a C++-on kívül jól jön más eszköz ismerete is. De nem kell leragadni a programnyelveknél; természetesen, ha „normális”, idegen nyelveken beszél valaki, az is formálja a gondolkodásmódot, szélesíti az agyi spektrumot.

Nem árt, ha valakinek van csapatmunkához való képessége is. Habár a legnagyobb technológiai cégek is úgy indultak, hogy valakinek jó ötlete támadt, a megvalósításhoz már szüksége volt mások segítségére is. A magányos zsenik kora sok területen lejárt, de még elképzelhető, hogy így is sokra viszik. Viszont ha együtt dolgoznak, akkor igazán fergeteges dolgok jöhetnek létre. Ezért, ha igazán jó akar lenni valaki, meg kell tanulnia mások keze alá dolgozni és támogatni a csapattársakat. Mindeközben pedig sokat lehet tőlük tanulni, vagy épp mi oszthatjuk meg velük a tudásunkat.

 

Fogaskerék

Bár kezdetben csak egy kis fogaskerék az ember egy csapatban, a lehetőségek szinte korlátlanok. Ha valaki másra is vágyik a fejlesztés mellett, és van affinitása, mondjuk, a projektmenedzsmenthez, akkor nyert ügye lehet. Ahhoz azonban, hogy akár egy egész csapat irányítását rábízzák egy ifjú titánra, az kell, hogy átlássa a projektek működését, meg tudja szervezni a munkát és irányítani azt, vagyis hogy a többiek hallgassanak rá.

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...