Bár rendkívül szerteágazó és meglehetősen színes a karrierútja, Kaprinay Zoltánt elmondása szerint egész életében egy dolog motiválta: hogy tartalmat gyártson. Aztán hogy ez egy újság szerkesztőségében, távközlési vállalatnál vagy koncerthajó fedélzetén történik, az már teljesen más kérdés.

-
Kaprinay Zoltán
Már középiskolás korában tollat ragadott, s bár manapság már keveset forgatja, az írás alapjaiban határozta meg a karrierjét. Több lapban is publikált – de nem csak az Internettóban, később az Index.hu hasábjain Magyarországon, hanem Szlovákiában. A pozsonyi születésű szakember a gyerekkorát Nagyfödémesen töltötte, s Érsekújvárra járt középiskolába – a kilencvenes évek végéig Szlovákiában élt. Amiért mégis Magyarországot választotta, azért egyenesen Sugár András „okolható”, aki akkoriban a Westel 900 néven ismert távközlési vállalat élén állt, s egy visszautasíthatatlan ajánlattal Magyarországra csábította az akkoriban szerkesztőként sziporkázó Zoltánt.

 

Magyarországi kihívások

A 2000-es évek óta Magyarországon gyárt tartalmat a szakember. A Westelnél 45 fős csapat írta sms-re és wapra a híreket. 2004-ben aztán váltás következett, miután felkérték a népszerű A38 koncerthajó ügyeinek igazgatására, ahol a cég konszolidációja mellett a tartalomgyártáson (koncertek rögzítése, feldolgozása) volt a fő hangsúly. Mint mondta, az egész karrierútja során talán két céget tudna megnevezni, ahol a tartalom némileg háttérbe szorult.

Az egyik egy tanácsadó cég, amelyet a mai napig igazgat, a másik pedig az Aloha Informatika, amely az utolsó munkahelye volt, mielőtt Heller Gábor forgatókönyvíróval megalapították a Bónusz Brigádot.

 

A Brigád élén

Kaprinay Zoltán szerint a 2010-ben megalapított Bónusz Brigád a legnagyobb siker, amit eddig elért. Mint mondta, építkezni szeret, üzemeltetni már kevésbé, márpedig a Brigádnál rengeteg építkezni való van, éppen ezért egyfajta szellemi Rubik-kockaként tekint a cégre. A vállalattal elért legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy azt egy válságos környezetben sikerült megteremteni és folyamatosan fejleszteni, ráadásul idehaza elsőként tudtak belevágni a közösségi vásárlásba. Ezen a réspiacon mára gyakorlatilag mindent elértek, az idei év célja, hogy az internet világában minél nagyobb súllyal jelenjenek meg.

Karrier

2010–: Bónusz Brigád – ceo és tulajdonos

2009–2011: Aloha Informatika Ltd. – coo

2005–2007: Ringier AG – New Media Consultant

2005–: Ipsilon – ceo és tulajdonos

2004–2005: A38 Hajó – ceo

2000–2004: Westel 900 (T-Mobile) – igazgatóhelyettes

1997–2001: Internetto, majd Index.hu – szerkesztő

1994–1997: Új Szó – szerkesztő, újságíró

Bár imádja a munkáját, ha teheti, családja mellett Kaprinay Zoltán áldoz némi időt hobbijaira is. Kedveli a sportokat és a zenét, két éve teniszezni tanul. Hobbiból videókat készít saját YouTube-csatornájára, blogol, és számítógépes stratégiai játékokkal hosszú órákra is képes lekötni figyelmét.

 

Sikertippek

– Pontosan tudd, hogy mit szeretnél csinálni!

– Csak a célra koncentrálj, ne foglalkozz az akadályokkal!

– Ne feledd, hogy minden csak döntés kérdése!

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...