„Az itbridge elmélete egyszerű: kommunikációs hidat akartunk létrehozni az általunk már évek óta megszólított, sikeres jelenbeli, és az Önök által képviselt, megelőlegezetten szintén sikeres, jövőbeli ict-menedzservilág között. Miért is? Mert azt látjuk, hogy előbbiek nem tudják rendszeresen, megfelelő formában elérni az utóbbiakat, utóbbiak pedig nem ismerik kellő mértékben az előbbieket. Vagyis van egy rés, vagy még inkább űr a folyamatban. Szakadék a két part között. Márpedig ilyenkor vagy hidat építünk, vagy zuhanunk. Hát mi az építkezés mellett döntöttünk, úgyhogy minden hónap első keddjén munka van! Az írások a két említett világ és szemléletmód közelítését célozzák. A mi generációnknak még azt tanították, hogyha kijövünk valami új termékkel, akkor azt hirdessük, hogy az tökéletes. Bár volt előkészítő munka rengeteg, de ezt még korántsem nevezném végterméknek… Úgyhogy ne kíméljenek majd véleményükkel, kérdéseikkel, hozzászólásaikkal, amikor megyünk azokat begyűjteni. Bár morbidnak tűnhet, de mi elmegyünk a kritikáért!” – Sziebig Andrea, főszerkesztő, itbridge

Az itbridge tehát egy nyomtatott havi magazin, amely minden hónap első keddjén jelenik meg.  A nyomtatott lap megrendelhető itt.

Ezen a weboldalon a magazinban megjelenő cikkek webre szerkesztett változata olvasható blogszerű megjelenítésben. Mivel az oldal az itbusiness online lapcsoport tagja, így egyes linkek a www.itbusiness.hu portálra vezetnek át.

Célunk az, hogy ez a híd „éljen” és ne csak újságcikkek halmaza legyen. Ezért szívesen fogadunk minden hozzászólást, építő jellegű kritikát akár a témákkal, akár az írásokkal kapcsolatban és örömmel üdvözlünk minden valódi párbeszédre tett kísérletet!

Cikk nyomtatása

Diploma, nyelvvizsga nélkül

2013. 11. 18.
Négy végzősből egy azért nem tudja átvenni a diplomáját, mert nincs (elég) nyelvvizsgája. A kormány új tervei szerint eltörölné a kötelező nyelvvizsgát azokon a szakokon, ahol az idegen nyelv ismerete másodlagos.

Rossz gyerekből lesz a jó menedzser

2013. 11. 18.
Szükség lehet fiatal korban egy kis pimaszságra és renitens viselkedésre való hajlamra ahhoz, hogy valaki később érvényesülni tudjon az üzleti világban – állítják kutatók.

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

2019. 02. 18.
Meglazítják a vállalati környezet szorító nyakkendőit az informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, de sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Felsőoktatás minőségi alapon

2013. 11. 11.
Másfél hónappal ezelőtt a Felsőoktatási Kerekasztal nagy többséggel elfogadta a felsőoktatási stratégiát. Ennek nyomán új finanszírozás, új gazdálkodás, új intézményi besorolás várható. A stratégia lényegi pontjait Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegye...